top of page
Image by Robert Katzki

Activiteiten in de omgeving

20210531_153345 (1).JPG

ONTDEK DE STRANDEN

Met de auto is de kust vanaf Finca La Vida in ca. 25 min te bereiken. In aller rust afdalend vanaf Cómpeta, lonkt de Middellandse zee al in de verte.

Er zijn vele stranden en baaitjes te ontdekken. Hier een paar van onze favorieten:

* Las Calas del Pino

* La Herradura

* La Caleta

* Playa Molino de Papel

* Playa Alberuillas

* Playa Cantarriján

Niet ieder strandje is direct met de auto te bereiken. Om op de rustigere natuurstranden te komen, parkeert u de auto boven aan de straat en daalt u per voet af naar beneden. Vaste schoenen zijn een must! 

WANDELEN EN MOUNTAINBIKEN IN HET NATUURPARK

De Sierra de Tejeda-Almijara y Alhama maakt deel uit van een streek die bekend staat als Axarquía (Moors voor ‘Land in het oosten’). Het ligt ingeklemd tussen Malaga en de Sierra Nevada en rijst spectaculair op achter de drukke en smalle kuststrook van de Costa Tropical.

Hoewel het oostelijk deel van de Axarquía, waar het natuurpark ligt, de meeste natuur biedt, is het hele gebied interessant om te ontdekken. Het Parque Natural Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama (40.600 ha) is een natuurpark sinds 1999. Het westelijk deel ligt in de provincie Malaga. Hier vind je ook de hoogste berg, La Maroma (2.080 m). Andere hoge bergen zijn Navachica (1.832 m) en de Lucero (1.776 m). Het oostelijk deel ligt in de provincie Granada; de parkgrens loopt precies middendoor.

In de Sierra de Tejeda-Almijara y Alhama vind je steile rotshellingen bedekt met dennen, spitse bergkammen, diepe ravijnen en woeste bergbeken, olijfgaarden en ‘Pueblos Blancos‘. De natuur in het gebied is ronduit spectaculair en perfect voor het ondernemen van interessante wandelingen of mountainbiken.

park
Golfballen

GOLFEN

Spanje is dé marktleider in Europa wat betreft golf. Duizenden golf liefhebbers kiezen al jaren voor Spanje om hun golfvakantie door te brengen. De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk het aangename klimaat en de goede bereikbaarheid vanuit alle Europese luchthavens. Het land telt meer dan 300 golfbanen, waarvan er ongeveer 70 aan de Costa del Sol te vinden zijn. Niet voor niets wordt de Costa del Sol daarom ook wel Costa del Golf genoemd.

De dichtstbijzijnde Golfclubs zijn:

+ Baviera Golf www.bavieragolf.com

+ Añoreta Golf www.anoretagolf.es

Deze twee banen zijn beide ontworpen door Jose Maria Canizares, de bekende Spaanse golfer uit Madrid die onder andere vier keer in het Europese Ryder Cup-team speelde, in vijf Europese PGA-tours en twee Wereldkampioenschappen.

PAARDRIJDEN

Hier in de omgeving kun je heerlijk paardrijden in de vrije natuur. Echt een leuke aanrader, ook al heb je geen ervaring. De routes leiden door het prachtige achterland en de bergen van Nerja. Op de route rij je door boomgaarden met avocado-, olijf- en allerlei fruitbomen; je ziet de meloenen zo op de grond groeien.

U kunt terecht bij Cortijo Hidalgo. De paarden worden hier goed verzorgd door de Zwitsers-Spaanse eigenaren Heidi en Antonio. Er wordt gereden in de Spaanse westernstijl. Dat wil zeggen dat u de teugels nauwelijks gebruikt. Even wennen voor de gevorderde ruiters(zeker door de enorme stalen stijgbeugels), maar het is eigenlijk juist een relaxte manier van rij. 

Een andere mogelijkheid is Los Caballos del Josquin. Met zo’n 20 paarden ligt deze stal op de weg van Cómpeta naar Canaillas de Albaida. De eigenaresse Eva neemt u mee door de prachtige omgeving van Andalusië met alles wat deze te bieden heeft. Eva spreekt Spaans, Duits en Engels.

Paard
bottom of page